Programul Operațional Competitivitate 2014-2020
Axa Prioritara 4 - Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și asupra pregătirii unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei
Obiectiv Tematic - Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei
Prioritatea de investiții: Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și de a se angaja în procesele de inovare.
Obiectiv Specific: Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19.
Acțiunea 4.1.1 Investiții în activități productive
"Investiții destinate capacităților de prestare de servicii și retehnologizării, în vederea refacerii capacității de reziliență"
PALERMO SRL, cod de identificare fiscală 1126423, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J08/1173/1991, cu sediul în Sambata de Sus, România, Str. - nr. 412 A, STA?IUNEA CLIMATERICĂ , județul Brașov, cod poștal507267, România , a finalizat în data de 31.12.2023 proiectul cu titlul "Creșterea productivității muncii prin retehnologizarea Restaurantului situat in Stațiunea Climaterică", cod SMIS 159315, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, implementat la nivel național de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin AM - POC în calitate de Autoritate de Management.
Valoarea totală a proiectului este de 3.123.549,54 lei din care:
• 1.864.995,64 lei - Valoarea eligibilă nerambursabilă totală
• 1.562.230,39 lei - Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR
• 302.765,25 lei - Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional
• 621.665,22 lei - Cofinanțare
Obiectivul general al proiectului:
Obiectivul principal al proiectului il reprezinta refacerea capacitatii de rezilienta a solicitantul, prin ajutorul financiar nerambursabil acordat pentru realizarea de investitii necesare capacitatilor de prestare servicii si pentru realizarea de investitii in retehnologizare.
Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului:
- Oferirea unei game variate de preparate pentru clienţii restaurantului produse din materii prime de calitate, in condiţii de siguranţă alimentară, cu respectarea normelor de protectie a mediului şi cu respect faţă de mediu. Introduce in meniu următoarele preparate realizate integral in unitate: cârnaţi de porc proaspeţi şi afumaţi, cârnaţi din carne de porc şi vânat afumaţi, specialităţi de porc şi miel, păstrăv afumat, icre de păstrăv afumat.
- Reducerea față de anul 2020 a consumului de energie electrică cu minim 5% și a consumului de gaze cu minim10%.
- Creşterea productivităţii cu minim 15% in anul 3 de operare (2026) prin creşterea volumului vânzărilor faţă de anul 2020, respectiv: Productivitatea muncii în 2026 = 554597,125 lei/salariat faţă de 418264,333 lei/salariat (2020).
Perioada implementării proiectului:
14.03.2023 - 31.12.2023
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin
Programul Operațional Competitivitate 2014-2020